vrijdag 16 maart 2018

winkel-dag 8 en 9

Zo, de 2 laatste dagen van ons thema "de winkel".
Gisteren zijn we begonnen met nog eens een kindje te tekenen.  Voor de ene al wat moeilijker dan voor de andere, maar ons best deden we allemaal.
Verder hebben we nog veel gewinkeld in onze klaswinkel en gespeeld met centen en winkelkar.
Het versje voor vaderdag werd ook al regelmatig herhaald. We snuffelden voor de laatste maal eens in de reclameblaadjes om onze boodschappenlijstjes voor morgen te maken.
Gloob kwam ook even langs, hij had al onze tassen van de winkel bij elkaar genomen.  Hij had gehoord dat we naar de winkel gaan en wou ons vertellen dat we best een stevige, herbruikbare tas meenemen.  Altijd plastic zakjes van de winkel meenemen, die dikwijls snel stuk gaan en we ze dan weg gooien, vinden we niet fijn, al dat afval is niet goed voor onze natuur.  Dus een stevige tas mee.
Vandaag sloten we het thema helemaal af met een echt winkelbezoek.  De tassen van Gloob en de portemoneetjes met centjes lagen al klaar.  Fluo aan en vertrekken.  Wat deden onze bijtjes dat goed, ze waren heel flink.  In 4 groepjes gingen we binnen met een boodschappenlijstje.  Alles wat er op stond hebben we dan ook gevonden.  Naar de kassa en iedereen mocht een centje betalen.
Na de speeltijd sneden we wat appeltjes klein, worstjes in stukjes en blokjes kaas maken.
Dit werd dan ook met smaak op gegeten.
Na de middag hebben we nog heel flink gespeeld en enkele kleine dingetjes in orde gemaakt voor ons cadeautje voor vaderdag.  Papa's nog even geduld, ..... maandag is het jullie dag !!
In de kring nog een spelletje spelen, wat is er weg....
En zo is dit thema ook weer ten einde.
Er waren weer verschillende bijtjes ziek.  We duimen dat ze snel weer beter zijn, zodat ze maandag weer met juf Marijke kunnen spelen.
Fijn weekend !!


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten